marți, 14 iunie 2011
Proiectarea casei
- case avangardiste 140,
- vile de lux 200,
- case de vacanta 130,
- case din lemn 100,
- case economice 120,
- case la tara 180,
- case moderne 210,
- case montane150,
- case pe teren ingust 150,
- vile moderne 208.
Un total de peste 1500 de proiecte deja facute. Dati-mi mesaj daca vrea cineva proiectele.
Si totusi asta nu e partea cea mia buna. Partea cea buna este siteul urmator :
http://www.homestyler.com In acest site iti poti crea propriul design, propria casa printr-un SIM super usor de folosit.
marți, 7 iunie 2011
Planul de afaceri – Model & structura
Cum se realizeaza un plan de afaceri. Model de business plan.
Planul de afaceri este strans legat de mediul de business si de evolutia acestuia, ca urmare primele planuri de afaceri au aparut cu mult inainte de mijloacelele moderne de comunicare ale societatii informationale.
Un plan de afaceri (business plan) poate avea ca utilitate prezentarea firmei sau a ideii/proiectului/afacerii dv. Acesta poate fi realizat atat pentru afaceri existente (in vederea prezentarii catre posibili parteneri sau finantatori) cat si pentru afaceri ce urmeaza a fi lansate (startup-uri � o bune planificare a acestora si asigurarea succesului).
Pentru a avea succes, un plan de afaceri trebuie sa tina cont de profilul afacerii dv., de mediul in care se va efectua business-ul in cauza, de obiectivele afacerii si de scopul urmarit la realizarea acestuia. Ca urmare, va rugam a trata recomandarile si urmatorul model de plan de afaceri orientativ, in vederea realizarii propiului plan de afaceri.
Atunci cand planul de afaceri este bine realizat, acesta va ajuta in realizarea de prezentari de succes catre potentiali parteneri de afaceri, finantatori si totodata pentru o mai buna conducere, organizare si cunoastere a afacerii dv.
In functie de target-ul planului de afaceri (cei carora le este destinat), acesta poate contine elemente specifice, utile sau solicitate. Totodata, in functie de imprejurari, anumite sectiuni pot avea o pondere mai mare sau mai mica in importanta planului de afaceri.
Model (exemplu, template) de plan de de afaceri (business plan)
In general un plan de afaceri cuprinde urmatoarele capitole:
1. Titlul
2. Cuprins & Capitole
3. Sumar (Scurta introducere)
4. Descrierea firmei (afacerii)
5. Echipa & managementul companiei
6. Prezentare produs(e) / serviciu (ii)
7. Analiza pietei
8. Obiective
9. Strategia firmei/afacerii & implementare
10. Informatii financiare
11. Anexe si alte documente
In functie de situatie anumite capitole pot fi necesare sau nu. Importanta fiecarui capitol variaza in functie de scopul urmarit si de contextul in care realizati planul de afaceri.
De asemenea ar trebui sa verificati la partenerul/firma/institutia unde se va prezenta planul de afaceri, cu privire la eventuale cerinte de realizare a planului de afaceri.
Revenind la structura unui plan de afaceri, in continuare este detaliata o posibila abordare a capitolelor planului de afaceri propus mai sus.
1. Titlul
Trebuie sa reflecte la ce face referire planul de afaceri in cauza. De asemenea pe prima pagina a planului de afaceri (eventual coperta), pe langa titlu ar trebui sa se gaseasca si datele de contact si identificare ale firmei, logo-ul acesteia, etc.
Aceste date de contact ale firmei, se pot adauga intr-o forma sumarizata si in subsolul sau antetul paginilor urmatoare.
2. Cuprins & capitole
Un tabel/index cu capitolele planului de afaceri si cu numarul paginilor la care se regasesc aceste capitole. Aceasta sectiune ar putea fi mutata si la sfarsitul planului de afaceri in anumite cazuri.
3. Sumarul planului de afaceri (Scurta introducere)
In multe cazuri, aceasta sectiune (care ar trebui sa sumarizeze si sa evidentieze punctele cheie ale unui plan de afaceri) are o importanta deosebita. Se recomanda ca sumarizarea sa fie realizata cat mai simplu si concis posibil.
4. Descrierea firmei (afacerii)
Informatii cu priviere la firma/companie (istoria companiei, parteneri, fondatori, echipamente & utilaje, facilitati, sedii, vaduri comerciale, parc auto detinut, etc. Pentru informatii suplimentare puteti prezenta o adresa web.
In anumite situatii se prezinta afacerea in locul companiei (de exemplu: daca inca nu ati infiintat o firma).
5. Echipa & managementul firmei
O scurta prezentare a echipelor/oamenilor/departamentelor din compania dv., a modului de organizare si a echipei de management.
6. Prezentare produs(e) / serviciu (ii)
Aceast capitol al unui plan de afaceri poate cuprinde:
- descrierea si evidentierea calitatilor (puncte forte) ale produselor/serviciilor dv.
- evidentierea anumitor calitati/avantaje fata de produselor/serviciilor competitiei
- imbunatatiri planificate ale produselor/serviciilor dv.
- viitoare noi produse/servicii planificate
7. Analiza pietei
In aceast capitol din planul de afaceri se va realiza o prezentare a pietei de desfacere a produselor si serviciilor dv.
Se va putea avea in vedere:
- numarul clientilor existenti si potentiali
- marimea pietei de desfacere
- o eventuala segmentare a pietei
- concurenta existenta pe piata (eventual informatii cu privire la cota acesteia de piata)
- in cazul detinerii de informatii cu privire la o eventuala tendinta si evolutie a pietei, o prezentare succinta a acestor informatii este benefica
- sumare ale eventualelor studii de piata disponibile
8. Obiective
O estimare realista (in anumite cazuri sunt prezentate si estimari optimistice, pesimiste, pe langa aceasta) a obiectivelor firmei/afacerii pe termen scurt si lung.
9. Strategia firmei/afacerii & implementare
Poate fi descrisa strategia de abordare/introducere a produselor/serviciilor pe piata (sau de mentinere/imbunatatire a cotei de piata in cazul unor produse/servicii existente).
Tot aici se poate evidentia strategia de marketing pentru produsele/serviciile respective si modalitatile de punere in practica a acesteia.
10. Informatii financiare
In anumite cazuri aceast capitol este cel mai important din cadrul unui plan de afaceri. De exemplu in cazul incercarii obtinerii de fonduri de la diverse organisme/institutii nationale, europene si internationale, o atentie sporita se va acorda acestui capitol al planului de afaceri.
Multe institutii/organisme au cerinte propii si exacte cu privire la informatiile pe care se asteapta sa le regaseasca in acest capitol. De multe ori acestea furnizeaza si modele (template-uri) pentru aceast capitol (cateodata chiar exemple/modele de planuri de afaceri).
In acest capitol se pot incadra informatii cum ar fi:
- informatii din diverse raportari contabile
- cash-flow-uri (fluxuri monetare) lunare/anuale
- estimari ale vanzarilor/veniturilor/cheltuielilor viitoare (important cu precadere in cazul start-up urilor � afacerilor de inceput)
11. Anexe si alte documente
Alte documente ce considerati a fi relevante, sau care sustin anumite puncte de vedere din planul dv. de afaceri.
Uneori partenerii sau institutiile carora le veti prezenta planul dv. de afaceri, vor avea cerinte specifice cu privire la informatii si documente (oficiale, neoficiale, copii, traduceri, legalizari, etc) care sa fie atasate planului de afaceri.
Inainte de a incepe realizarea propiului plan de afaceri, nu uitati sa tineti cont de specificul afacerii dv. si cerintele eventualilor parteneri/institutii. Astfel unele capitole din modelul de plan de afaceri prezentat anterior pot fi unite, eliminate, prioritizate, etc.
In cazul in care trebuie sa realizati un plan de afaceri in limba engleza, exista unelte software specializate in automatizarea si generarea de planuri de afaceri. Un astfel de software poate genera de regula modele/templateuri/exemple (deja completate cu date fictive) de planuri de afaceri pentru aproape orice domeniu de activitate (un software consacrat in aces sens este Business Plan Pro).
Va recomandam de asemenea sectiunea cu recomandari carti despre realuzarea unui de Business Plan (plan de afaceri).
Infiintare SRL – Etapele orientative in infiintarea unei firme
Daca va decideti sa constituiti un SRL, pasii de mai jos ar putea sa va ajute in o mai buna vizualizare a etapelor legate de constituirea unei firme (SRL – societate cu raspundere limitata).
Infiintarea unui SRL este mult mai usoara in ziua de astazi datorita schimbarilor din legislatie si administratie realizate in ultima perioada de timp. Cu toate acestea trebuie sa acordati atentie si sa tratati cu seriozitate toate aspectele legate de infiintarea societatii comerciale cu raspundere limitata – SRL.
In cazul in care va decideti din lipsa de timp sa apelati la o firma de avocatura sau o alta persoana care sa va ajute la realizarea acestui proces (de regula prin imputernicire – procura), costul apelarii la o firma de avocatura sau eventual o persoana din domeniu este de circa 400 RON - 1500 RON. Aceasta suma depinde de persoana/firma pe care o imputerniciti sa se ocupe cu infiintarea firmei. De regula firmele mari de avocatura au tarife mai ridicate.
In cazul in care doriti sa infiintati firma singur, va trebui sa va documentati mai mult si sa urmati singuri pasii de mai jos si eventual alte cerinte cerute/modificate de catre autoritatile in cauza.
De asemenea, chiar daca apelati la o persoana/firma sa realizeze operatiile de constituire firma (infiintare SRL) pentru dv., este recomandabil sa intelegeti procesul si etapele de infiintare, inclusiv ce presupune completarea formularelor in cauza prin cererea de informatii de la institutiile corespunzatoare (cum ar fii ONRC – Biroul Unic).
In cadrul Oficiului National al Registrului Comertului – Biroul Unic (in acest moment la Romexpo pentru Bucuresti), puteti cere consultanta contra cost cu privire la anumiti pasi si la completarea formularelor de inregistrare.
Pasii de mai jos, legati de infiintarea unei firme, au in vedere si varianta in care o sa fiti ajutati in constituirea SRL-ului de o persoana/firma, care va fi imputernicita sa se ocupe cu rezolvarea acestor procese. Ca urmare etapele in care este necesara prezenta dumneavoastra in acest caz sunt colorate cu rosu si ingrosate.
Daca ne puteti ajuta sa imbunatatim eficacitatea si acuratetea acestui articol va rugam a nu ezita sa ne contactati si sa ne impartasiti experienta/cunostintele dv, preferabil in cadrul forumului de discutii de pe site.
1) Rezervarea denumirii firmei la Registrul Comertului
Trebuie prezentate in jur la 3 denumiri de firma pentru a verifica disponibilitatea acestora in ordinea preferintelor. Cerere pentru disponibilitatea denumirii SRL ce urmeaza a fii infiintat in vederea rezervarii numelui firmei.
Cost: in jur de 45 RON
2) Obtinerea cazierului fiscal de la primarie
(se poate face si in regim de urgenta)
Cost: in jur la 8 -25 RON
3) Notariat:
3.1) Imputernicire avocat pentru realizarea acestor etape.De regula notariatele au deja un formular standard de imputernicire in acest sens. Dumneavoastra veti putea opta pentru anumite modificari ale acestuia (cum ar fi de exemplu sa nu imputerniciti avocatul/persoana/firma in cauza cu depunerea capitalului social la banca, dv. urmand a realiza aceasta).
3.2) Legalizarea specimenului de semnatura
Costuri: in jur la 100 RON
4) Obtinerea eventualelor avize legate de sediul social/punctul de lucru
(de exemplu in cazul sediiilor sociale din blocuri avizul vecinilor / administratorului si presedintelui asociatiei de locatari/propietari)
5) La un avocat/notar
5.1) Act constitutiv(care contine si codurile CAEN alese, codul CAEN principal – domeniul principal de activitate al firmei, date despre capitalul social si partile sociale, si alte informatii despre firma)
5.2) Dupa caz: declaratia de asociat unic si administrator 5.3) Contractul de comodat / contractul de inchiriere la adm. financiara / respectiv dovada sediului social.
La data redactarii acestui articol, se pare ca nu este posibil sa existe la aceiasi adresa/sediu social mai mult de o firma care sa nu aibe un asociat comun.
Costul acestora: in jur de 150 RON
7) Depunerea capitalului social la banca
Capitalul social (in prezent, in multe cazuri 200 RON) se depune la banca intr-un cont special de “capital social†pentru care bancile de regula au formulare speciale iar angajatii bancii ar trebui sa stie sa va indrume cu privire la acesta.
De regula acest cont are un statut special (la acesta nefiind percepute comisioane lunare sau oferite dobanzi).
Banca va va furniza documentele necesare pasilor ulteriori (de exemplu: chitanta pentru banii depusi, extras de cont, etc).
Depunerea actelor si completearea cererilor de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului
Cost orientativ: 280 RON
Tot in acesta etapa este precizat tipul de societate (SRL, SA, SCA, SCS, SNC… etc), daca sunteti platitor de TVA sau nu, daca plata tva are loc lunara sau trimestriala, daca sunteti platitor de impozit pe profit si cum are loc plata acestuia (lunara, …), informatii legate de sediul social, etc.
Este recomandabil sa cititi ghidurile de completare ale documentelor de inregistrare, disponibile si online pe siteul ONRC (www.onrc.ro) iar in caz ca aveti dubii sa va documentati cu privire la acestea (o posibilitate este consultarea la ONRC cu taxa – in jur de 20 RON / 30 RON pe ora).
9) Obtinere acte
9.1) Certificatului de inregistrare a firmei 9.2) Hotararea tribunalului judecatoresc de pe langa Oficiul National al Registrului Comertului 3.3) Certificatul constatator
Pentru informatii specifice si actuale (certe, oficiale, detaliate) despre constituire SRL va rugam sa consultati un avocat si sa vizitati siteurile din domeniu (www.onrc.ro – Oficiul National al Registrului Comertului) si alte surse.
In cadrul website-lui ONRC de mai sus, alegeti limba romana -> apoi sectiunea “Formalitati”. In aceasta sectiune puteti accesa Ghidul privind documentele legale pentru inregistrarea si autorizarea comerciantilor si inregistrarea modificarilor actelor constitutive ale acestora. De asemenea, aici si in celelate sectiuni veti gasi foarte multe informatii utile si actuale (nu numai despre infiintare SRL, dar si despre celelalte tipuri de societati comerciale – SNC, SCS, SA, etc).
____________________________________________________
O alta sursa :
Taxele pentru a infiinta un SRL
* 10 lei: verificare unicitate sediu social;
* 10 lei: verificare asociat unic.
* 2 lei: Fond pentru finantarea Buletinului Insolventei (10% din taxele percepute de Oficiile Registrului Comertului pentru operatiunile de înregistrare)
* 10 lei: Fond lichidare legea 169/2010
* 31,5 lei: taxa publicare Monitorul Oficial, partea a IV-a – informatii despre societatile comerciale;
* 30 lei: Certificat constator (un certificat care atesta ca s-a înregistrat o declaratie pe propria raspundere din care rezulta ca sunt îndeplinite conditiile de functioare impuse de legislatia în domeniul sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii);
* 120 lei: taxa de inmatriculare;
* 10 lei: taxa obtinere cazier fiscal;
* 20 lei: sume pentru cazier fiscal;
* 10 lei: taxa pentru obtinere cod unic de înregistrare;
* 10 lei: transmitere declaratii catre autoritati;
* 10 lei: transmitere acte pentru publicare în Monitorul Oficial.
* 56 lei: taxa rezervare denumire firma
Alte taxe:
* 12 lei – Fond pentru finantarea cheltuielilor cu Buletinul Insolventei (10% din taxele de registru)* 105 lei – Fond pentru lichidarea societatilor comerciale (50% din taxele de registru).
7 sfaturi pentru a avea o afacere de succes

O afacere de succes nu se naste de pe o zi pe alta, dar ceea ce se petrece in fiecare zi in afacerea dumneavoastra o poate conduce spre succes.
Stiati ca exista multe alte metode pentru a masura daca afacerea dumneavoastra este o afacere de succes, in afara rezultatelor pur monetare? Aplicati sfaturile de mai jos si ele va vor ajuta sa conduceti pe drumul cel bun o afacere de succes.
1. Fiti pozitiv – invatati sa ganditi pozitiv despre propria dumneavoastra persoana si despre afacerea dumneavoastra, inconjurati-va cu oameni care gandesc pozitiv.
2. Tineti-va promisiunile – daca promiteti ca veti face un anumit lucru pentru un client de-al dumneavoastra, asigurati-va ca va tineti de cuvant. Fiti serios, clientii vor avea tot mai multa incredere in dumneavoastra daca vor vedea ca sunteti om de cuvant.
3. Fiti organizat – pentru a avea o afacere de succes, trebuie sa lucrati intr-un mod organizat, aceasta va genera eficienta si eficacitate. Orice afacere de succes este cladita prin organizare. Prin organizare multe probleme vor fi prevenite din timp nu doar constatate.
4. Imbracati-va frumos – invatati sa va imbracati intr-un mod frumos – tineti biroul curat, puneti niste flori in sala de asteptare. Daca aratati bine va veti simti si bine iar afacerea dumneavoastra are de castigat si din asta.
5. Tratati oamenii cum se cuvine – oricine intra pe usa biroului dumneavostra tratati-l ca si cum ar fi un potential client. Chiar daca vin agenti de tot felul pentru a vinde anumite lucruri sau pentru a pune o intrebare, tratati-i bine cu respect si demnitate. Stiti ca cea mai buna reclama este cea pe care o fac oamenii? Recomandarea sau dimpotriva, cuvintele negative spuse de anumite persoane pot sa va aduca mai multi clienti sau mai putini.
6. Fiti inovativ - pentru a conduce o afacere de succes trebuie sa fiti deschis la toate ideile noi si inovative pentru ca ele vor ajuta afacerea dumneavoastra sa mearga mai departe. Fiti flexibil si deschis. O idee geniala din care sa puteti face multi bani si care sa ajute afacerea dumneavoastra sa devina o afacere de succes poate fi in mintea unui angajat de-al dumneavoastra.
7. Nu va faceti griji pentru lipsa de bani – ca sa aveti o afacere de succes ganditi-va cum sa faceti bani si nu va mai faceti griji de facturile neachitate, lasati aceasta in seama altora. Faceti-va timp ca sa analizati piata, ocupati-va de marketing si ocupati-va sa gasiti cat mai multi clienti.
Tineti cont de aceste sfaturi pentru ca ele va vor ajuta sa mergeti cu bine inainte, facand ce este potrivit pentru a avea o afacere de succes. Puneti in practica aceste lucruri si veti vedea rezultateleMultumesc blogului http://blog.iafacere.ro pt acese posturi !
Afacere cu produse naturiste

Medicina alternativa capata o tot mai mare amploare in zilele actuale, de aceea o afacere cu produse naturiste poate sa fie una cu succes garantat.
Cand vorbim de o afacere cu produse naturiste, ne gandim la comercializarea de ceaiuri, siropuri, tincturi, vitamine si minerale, diferite creme si alifii, toate obtinute prin metode naturale.
Pe langa capacitatea de a fi un bun comerciant, cand te gandesti la o afacere cu produse naturiste, trebuie sa fii si un bun cunoscator al beneficiilor acestor plante. Acest lucru se poate invata usor, prin autodidact sau urmand niste cursuri de pregatire in acest domeniu.
Ce trebuie sa stii despre o afacere cu produse naturiste?
In primul rand trebuie sa gasesti o locatie buna pentru amplasarea magazinului. Asigura-te ca in zona nu exista un magazin similar, sau chiar daca exista, al tau trebuie sa fie mai bine aprovizionat.
Pe langa amplasament, pentru o afacere cu produse naturiste, este foarte importanta calitatea produselor comercializate. Gaseste cei mai cunoscuti furnizori din domeniu, care deja sunt cunoscuti pentru produsele lor, iti va fi foarte greu sa vinzi produse naturiste care nu sunt cunoscute.
Pregatirea ta pentru o afacere cu produse naturiste este foarte importanta, mai ales daca te hotarasti sa vinzi chiar tu. Lumea care intra intr-un astfel de magazin cauta niste raspunsuri la afectiunile lor, iar tu trebuie sa stii exact ce vinzi.
O afacere cu produse naturiste este ideala pentru absolventii de farmacie sau asistenti medicali care au si pregatire medicala, dar asta nu este o conditie esentiala.
Tehnici de marketing pentru o afacere cu produse naturiste
Pentru a promova o afacere cu produse naturiste foloseste mass-media pentru inceput. Fa-ti reclama video si audio, printeaza pliante pe care sa le distribui in cartierul in care se afla magazinul.
O alta metoda de a creste o afacere cu produse naturiste este multumirea clientului, acesta te va recomanda la toate cunostintele sale. Acorda timp pentru fiecare persoana in parte, de cele mai multe ori, daca un om care este bolnav este ascultat si i se ofera solutii, va reveni de fiecare data si, va povesti despre magazinul tau si celorlalti.
Ofera clientilor fideli produse gratuite, poti chiar sa le faci carduri de fidelitate, fa promotii lunare pentru diferite produse.
Cum sa dezvolti o afacere cu produse naturiste?
Daca magazinul tau este deja cunoscut in zona, poti sa te gandesti la diferite idei de a mari afacerea ta, ca de exemplu, un salon de masaj, bazat pe uleiuri si tincturi naturale, poti de asemenea sa colaborezi cu alti oameni care folosesc medicina alternativa ca mijloc de vindecare.
Nu uita ca in viata oamenii au cautat dintotdeauna solutii alternative in rezolvarea problemelor, iar afacerea ta cu produse naturiste prospera tocmai din acest motiv.
Bannere de publicitate
Iata trei dintre elementele ce trebuie luate in considerare in momentul pornirii unei campanii on-line prin bannere de publicitate.
1. Pentru a alege un banner de succes va trebui in primul rand sa stabiliti care este culoarea ce va reprezenta campania dumneavoastra de promovare. Astfel, cercetarile demonstreaza ca cele mai indicate culori sunt cele luminoase si ofera un atu celor care le utilizeaza. Spre exemplu, verde, albastru sau galben sunt mai eficiente decat alb, rosu sau negru.
2. Bannerele animate atrag mai mult ochiul decat cele statice. Prin utilizarea unui simplu Java, flash sau gif animat, rata de raspuns creste dramatic. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca dimensiunea in biti a bannerului trebuie sa fie mica deoarece un banner mare duce la o incetinire a incarcarii, iar rata de raspuns scade simtitor.
3. Oferirea unui produs de incercare va creste semnificativ numarul de vizitari in opozitie cu un banner ce este orientat doar catre vanzare simpla.
De unde iei bani pentru o afacere?

Daca ai sub 35 de ani, si nu ai fost niciodata proprietarul unei Societati cu Raspundere Limitata, sau asociat intr-o astfel de societate, statul te ajuta oferindu-ti 50% din investitia pe care ai vrea sa o faci ca sa incepi o afacere proprie.
In luna februarie a acestui an Emil Boc a aprobat un proiect de lege prin care tinerii sub 35 de ani pot primi 10.000 Eur de la stat (jumatate din investitia pe care viitorul proprietar ar trebui sa o faca pentru a incepe o afacere).
Acest proiect de lege a fost aprobat deoarece se doreste stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Forma juridica a societatii va avea la final prescurtarea SRL-D (Societate cu Raspundere Limitata – Debutant)
Asa ca, daca indeplinesti conditiile de mai jos ai putea incepe prima ta afacere:
- tanar cu varsta sub 35 de ani
- nu a mai avut calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere in cadrul unei intreprinderi din Romania sau Uniunea Europeana
Microintreprinderea infiintata trebuie sa indeplineasca conditiile:
- infiintata de un intreprinzator unic debutant sau cel mult cinci intreprinzatori debutanti asociati
- in obiectul de activitate trebuie sa aiba cel mult 5 grupe de activitate prevazute in codul CAEN
Ce beneficii ai daca incepi o afacere cu bani de la stat?
- daca incepi prima ta afacere, vei fi scutit de plata taxelor pentru inmatricularea societatii la Oficiul Registrului Comertului
- pentru 4 salariati vei fi scutit de plata cheltuielilor de asigurari sociale – nu mai mult decat echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior (pentru fiecare salariat in parte)
- vei fi scutit la plata impozitului pe profit (in primii trei ani de activitate)
- scutire pentru inca 2 ani de la plata impozitului pe profit in cazurile in care: reinvestesti integral profitul net pentru modernizarea propriilor mijloace fixe amortizabile; daca ati efectuat investitii pentru protejarea mediului inconjurator
- statul iti ofera garantii pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat
Ce obligatii ai daca incepi o afacere cu bani de la stat?
- trebuie sa ai in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitati din codul CAEN
- trebuie sa angajezi cel putin 2 salariati (cu varste intre 28-35 ani, sau someri de orice varsta)
- trebuie sa reinvestesti cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent
Planul de afaceri pe care trebuie sa il faci se poate depune online. Pe adresa http://programenationale2011.aippimm.ro gasiti mai multe informatii.
Ca sa incepi o afacere ai nevoie de ideea cea mai buna de afacere si de curaj. Iar acum statul iti ofera si ajutor.
Profitati de facilitatile oferite de stat si incepeti o afacere, asa cum ati visat-o demult!
Afacere in web design cu bani putini
Marele avantaj al intemeierii unei afaceri in web design este ca nu ai nevoie de nimic mai mult decat de un calculator si o conexiune web ( deoarece citesti acest site banuiesc ca ai deja aceasta conexiune). Nici macar nu ai nevoie de un website propriu, cand i-am intrebat pe clientii nostrii unde ne-au gasit, putini dintre ei se uitasera la site-ul nostru. Nici macar unul dintre ei nu s-a uitat in portofoliul nostru !
Deci, de ce anume ai nevoie? Ai nevoie de un hosting ( pentru a demonstra site-uri care sunt in progress), de un nume pentru domeniu (probabil este impreuna cu hostingul) si de o idee cum sa construiesti site-uri. Oricat nu imi place sa admit, poti construi un site rezonabil pentru majoritatea afacerilor mici folosind sursa-deschisa CMS (Solutii Manageriale de Continut) care este adeseori pre-instalata de catre hosting, daca nu doriti sa folositi aceasta sursa-deschisa CSM atunci luati in considerare Internetul Heart.
Majoritatea ofertelor CSM pot produce site-uri care sa fie prietenoase cu motoarele de cautare, asa ca nu trebuie sa te ingrijesti sa scrii chestii inteligente pentru motoarele de cautare. Tot ce trebuie sa faci atunci este sa inveti destul despre cateva din ofertele CSM ca sa fii in stare sa le configurezi designul, ar trebui sa fii in stare sa faci acest lucru citind prin site sau cu ajutorul unor carti bune.
O data ce te simti competent, este un simplu caz de a iesi pe piata si de a vorbi cu alti oameni de afaceri locali. Multi nu au un site inca, dar le-ar placea sa aiba unul, daca este destul de ieftin si usor de intretinut. Cea mai buna metoda, este de a te specializa pe un segment anume, de exemplu site-uri pentru instructorii de soferi. Altfel, deoarece barierele de intrare sunt atat de joase vei gasi ca ai multa competitie si te vei zbate sa castigi bani buni.
Tactici pentru a gasi noi idei de afaceri
Indicii cum sa vii cu propriile tale idei de afaceri:
1. Asteapta-te sa vii cu idei. Daca crezi ca esti incapabil sa vii cu idei de afaceri noi, atunci sigur nu vei avea nici una. Pune deoparte orice ganduri negative despre tine insuti sau despre creativitatea ta si asteapta-te sa vii cu idei.
2. Sa iti tii mintea deschisa. Ideile pot veni de oriunde si cele mai bune dintre ele ti se vor parea aiurea sau imposibile bazate pe cunostiintele tale actuale, pe experienta si pe presupunerile tale. Incearca sa fi pregatit sa explorezi idei de afaceri noi si sa iti schimbi parerea despre lume.
3. Tine un jurnal scris al ideilor tale, idei care te inspira sau idei care sunt noi pentru tine – Cand insemnezi lucrurile ti le amintesti mai bine si daca nu ti le amintesti ai insemnarile unde sa faci referire. Eu am insemnari ale tuturor ideilor pe care le vad, citesc / aud sau care le am si le revizuiesc adesea. Insemnarile mele au evoluat intr-un jurnal plin de idei.
4. Incearca sa inveti ceva nou in fiecare zi. Vorbeste cu alti oameni de afaceri, vorbeste cu prietenii si vecinii tai, vorbeste cu oricine care pare interesant si care de asemenea va dori sa vorbeasca cu tine. Citeste website-uri, reviste, carti in orice domeniu preferi, incearca sa citesti ceva ce iti va extinde cunostiintele in fiecare zi. Mie imi face placere sa citesc biografii si istorii ale oamenilor de afaceri/antreprenorilor, in special acelea care explica de unde a pornit ideea pentru afacere.
5. Vorbeste despre ideile tale. Vorbeste despre ideile tale oricui vrea sa te asculte. De cele mai multe ori, sotia mea este aceea care e nevoita sa-mi asculte ideile, iar daca ea nu este prin preajma vorbesc de unul singur! Noteaza-ti ce ai vrea sa spui cuiva ca sa iti explici idea. Avantajul explicarii ideii tale este ca ii vei putea vedea defectele sau ariile unde o poti imbunatatii astfel facand-o mai buna.
6. Pune intrebari si asculta problemele, sperantele, visele si aspiratiile oamenilor. Ca si consultant in afaceri mici, intotdeauna intreb oamenii care sunt problemele, situatiile sau provocarile pe care le infrunta in afacerea (sau serviciul) lor, adesea exista bune oportunitati de afaceri pentru rezolvarea acelor probleme. Sperantele, visele si aspiratiile oamenilor pot produce afaceri profitabile, de exemplu o afacere ca si ca Zilele Literelor Rosii, care ii ajuta pe oameni sa isi indeplineasca visele prin faptul ca produc experiente ca si a conduce o supermasina sau a pilota un avion. Observatorii Greutatii prezinta interes pentru cei care spera sa scada in greutate.
7. Cerceteaza si vezi ce este asemanator pe piata. Evalueaza potentiala competitie si noteaza-ti ce gasesti. Foloseste motoarele de cautare pentru a gasi idei, afaceri sau produse similare si tine o evidenta a ceea ce gasesti.
8. Deseneaza o harta a mintii. O harta a mintii este o diagrama folosita pentru a reprezenta cuvinte, idei, sarcini sau alti itemi care sunt legati intre ei si aranjati radial in jurul unui cuvant-cheie sau a unei idei de afaceri. Aceasta folosita pentru a genera, vizualiza, structura si clasifica idei; si ca si un ajutor pentru studiu, pentru a organiza, rezolva probleme, lua decizii si pentru a scrie.
9. Sintetizeaza ideile. Pune doua sau mai multe idei impreuna. Un mod de a face acest lucru este de a te gandi la idei de afaceri impreuna cu echipa ta. Veti obtine cele mai bune rezultate daca ve-ti urmarii prima data pasii 1 – 6 deoarece ve-ti avea o gama mai variata de idei de afaceri sa combinati.
10. Gandeste-te incontinuu la ideea ta. Du-te undeva pentru un timp si gandeste-te la altceva, adesea subconstientul tau va continua sa lucreze la aceasta problema si va veni cu noi idei sau rafinari ale ideilor pe care le ai deja.
Afacere cu iepuri

Fata de alte animale pe care le-ati putea creste, iepurii se cresc destul de usor. Se stie ca in perioada de criza financiara, este bine de investit in cresterea animalelor, in special a vacilor de lapte si a iepurilor. Asa ca, daca va plac animalele si credeti ca ati putea sa va ocupati de ele, ati putea face si bani din asta, daca sunteti hotarat sa investiti intr-o afacere cu iepuri.
Ce avantaje prezinta o afacere cu iepuri:
- o afacere cu iepuri este una dintre cele mai profitabile in domeniul zootehnic
- dintr-o afacere cu iepuri se obtin castiguri mari comparativ cu investitia facuta
- poti obtine profit intr-o afacere cu iepuri dupa dupa primele 10 luni.
- poti obtine fonduri europene nerambursabile, pentru a incepe o afacere cu iepuri, accesati-le cu incredere, pentru ca se pot primi usor pentru agricultura si zootehnie.
- reproducerea iepurilor se face foarte rapid, sunt rase de iepuri care se reproduc chiar si de 5 ori pe an.
- poti incepe afacerea de unul singur (cu o familie de iepuri de rasa industriala – care te va costa aproximativ 1000 RON, si poti continua sa extinzi afacerea, daca reinvesteti profitul, ajungand la zeci de familii de iepuri sau chiar sute).
- Poti vinde iepurii vii sau dupa ce ii sacrifici sub forma de carne si blana.
Iata ce investitii aveti de facut pentru a incepe o afacere cu iepuri:
- achizitia unei familii de iepuri de rasa industriala sau achizitia mai multor familii de iepuri de rasa industriala
- custi pentru iepuri pe care le puteti suprapune pe 3 etaje – de aceea nu veti avea nevoie de spatiu prea mare la sol pentru custile lor.
- gasiti producatori de la care sa achizitionati furaje si eventual si custile, in cazul in care nu vreti sa le confectionati singur
- promovati afacerea pe internet, la prieteni, etc.
- timpul pe care v-a trebui sa il alocati ingrijirii iepurilor este de aproximativ 1 ora pe zi.
- gasiti-va piata de desfacere (puteti vinde la hypermarketurile care accepta carnea de iepure sau puteti incheia contracte cu abatoarele de iepuri din Romania sau chiar strainatate).
Carnea de iepure este o delicatesa si incet incet si in Romania va fi considerata ca atare. Cei mai mari producatori de carne de iepure sunt Spania, Ucraina, Rusia, Franta. Iepurele este un animal curat, de aceea carnea lui nu este plina de toxine. Inca in Romania carnea de iepure nu a ajuns sa fie comercializata ca si carnea de pui sau porc insa pe viitor romanii vor invata sa aprecieze mai mult aceasta carne cu
Afacere cu ciuperci

Esti in cautarea unei idei de afaceri si inca nu stii ce sa alegi, noi venim cu solutia, afacere cu ciuperci.
Daca ai un garaj, in proprietate sau o hala pe care nu stii la ce sa le folosesti, incepe o afacere cu ciuperci. In ultimul timp tot mai multi romani sunt consumatori de ciuperci, pe langa faptul ca sunt bogate in fibre alimentare, au un continut mare de proteine si minerale, sunt usor digerabile, fara colesterol, iar pentru persoanele care tin diete, sunt ideale.
Inainte de a incepe o afacere cu ciuperci, este bine de stiut costul intregii afaceri, piata de desfacere, nu uita ca in Romania, desi sunt multi care au inceput o afacere cu ciuperci, piata inca nu este satisfacuta, multimea de supermarketuri, restaurante, chiar si extern, trebuie aprovizionate.
De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere cu ciuperci?
- un spatiu, poate fi o hala, un spatiu dezafectat, un subsol, o pivnita
- o sursa de apa, de lumina, de incalzire, de ventilare
- rafturi, saci din plastic pentru compost, lazi din pvc pentru depozitare
- materii prime pentru fabricarea compostului (paie de grau, secara, orz, ciucalai de porumb, rumegus, gunoi de grajd, care poate fi de pasare, cal, porc), la acestea se adauga materii auxiliare, creta furajera, var, ipsos si diverse ingrasaminte
- o sursa de achizitionare a sporilor
- obtinerea autorizatiilor
O afacere cu ciuperci poti sa o incepi pornind de la 1.000 de euro, pana la ce suma esti dispus sa investesti, nu uita ca poti accesa fonduri de la Uniunea Europeana.
De ce sa incepi o afacere cu ciuperci?
- investitie minima pentru inceput
- piata de desfacere neacoperita
- culturi multiple, 5-6 pe an, ceea ce inseamna profit anual mare
- nu ai nevoie de teren agricol, doar de o incapere, poti incepe chiar acasa la tine, intr-un beci
- materialele pentru compost sunt foarte ieftine si usor de gasit
- o afacere cu ciuperci poate fi o afacere de familie, facuta si in timpul liber
Care este profitul pentru o afacere cu ciuperci?
Daca aveti un spatiu de minim 100 mp, pe care sa-l amenajati cu rafturi, pentru culturi prin supraetajare, obtineti incasari de peste 55.000 de RON pe an!
Nu va vine sa credeti? Calculul este simplu, de pe un metru patrat puteti obtine, 80-100 kg de ciuperci/an. La 100 de metri patrati aveti in jur de 9.000 de kg ciuperci care vandute la 6 lei pe kg, fac un total de aproximativ 55.000 de RON, si asta in primul an, si intr-un spatiu destul de mic.
Nu mai stati pe ganduri, o afacere cu ciuperci este afacerea pe care trebuie sa o pornesti, multa bafta tuturor!
Afacere cu solar pentru legume

V-ati gandit ca o afacere cu solar pentru legume ar putea fi una profitabila?
Pentru acei dintre dumneavoastra care detineti un teren sau care aveti posibilitatea sa inchiriati unul, mai jos gasiti cateva sfaturi pentru a incepe o afacere cu solar pentru legume.
Legumele timpurii sunt foarte cautate asa ca puteti avea recolta in solar la inceput de primavara, si bineinteles pretul lor va fi pe masura. Daca sunteti suficient de motivat puteti avea o afacere cu solar pentru legume profitabila.
In agricultura se poate avea tot timpul succes, pentru ca oamenii au nevoie de hrana si mai ales de legume care cresc in mod natural, fara alte stimulente, de aceea o afacere cu solar pentru legume ar putea fi potrivita in aceasta perioada. Aveti nevoie de:
- cunostinte minime in domeniul agriculturii, hotarare puternica si curaj.
- buget alocat numai pentru aceasta afacere cu solar pentru legume. Daca nu aveti bani pe care sa ii investiti personal, puteti solicita fonduri europene pentru afacere cu solar de legume, inca se aloca fonduri mai ales pentru tinerii care vor sa inceapa afaceri in agricultura.
Cum se construieste un solar?
O puteti face cu eforturi proprii (eventual cu ajutor din partea rudelor) sau puteti apela la firme specializate care il pot construi contra cost.
Aveti nevoie de:
- un suport metalic. Puteti achizitiona bari de fier pe care sa le arcuiti.
- Folie. Cel mai bine este sa investiti in folie tratata pentru inghet, ultraviolete, care este la pret dublu fata de cea simpla, dar rezista cel putin 4 ani.
- Cu un singur solar productia va fi minima, insa daca aveti suficient teren investiti in constructia a 4-5 solarii.
Pregatirile necesare:
- Pregatirea pamantului – noiembrie – pamantul se intoarce.
- Ierbicidare – luna februarie
- Semanare – luna martie – semanati semintele in cofrage cu pamant si le pozitionati intr-o incapere calda.
- Rasadire – luna aprilie luati rasadurile din cofrage, si le rasaditi in solar.
- Tratarea plantelor – luna mai – plantele se trateaza cu o solutie de prevenire a bolilor.
- Prima productie –luna iunie (daca ai rasadit in martie), in functie de ce ati pus in solar: castraveti, rosii, gogosari,etc.
- Ultima productie – o puteti avea in luna octombrie: ardei, gogosari.
Intr-o afacere cu solar pentru legume, puteti avea recolte de legume diferite in acelasi solar prin cultura succesiva. Pe masura ce se termina unele recolte puteti rasadi altele.
Pentru a incepe o afacere cu solar pentru legume veti avea nevoie de aproximativ 5000 euro pentru o suprafata de solar de 500mp.
Acestea sunt doar cateva informatii pentru a incepe o afacere cu solar pentru legume, si daca sunteti hotarat sa o faceti, documentati-va asupra punctelor enumerate mai sus si aveti curajul sa incepeti.
Cum sa incepi o afacere pe timp de criza la domiciliu?

A incepe propria ta afacere pe timp de criza, la domiciliu, suna ca o ideea grozava de a face bani in plus si poate fi daca te indrepti in directia corecta. Dar in timpul crizei economice poate fi putin infricosator sa nu ai siguranta de a fi angajatul unei firme si sa socotesti ca ai de platit propriile facturi. Daca te gandesti sa incepi o afacere la domiciliu pe timp de criza, planifica cu grija si pregateste-te sa aloci mult timp. Daca o faci corect, esti pe drumul succesului.
Instructiuni:
Pasul 1: Priveste intr-un mod real situatia ta financiara inainte de a incepe o afacere pe timp de criza la domiciliu. Orice afacere are nevoie de un timp pana ce incepe sa aduca venituri. Daca esti singurul intretinator al familie s-ar putea sa nu devii celebru peste noapte cu afacerea ta la domiciliu, dar e in regula. Nu trebuie sa renunti la jobul tau, ci doar sa aloci cateva ore pe saptamana pentru afacerea ta la domiciliu si vei vedea ca se merita. Daca esti casatorit este important sa ai suportul sotiei tale, pentru ca aceasta este o decizie mare.
Pasul 2: Gandeste-te cu atentie la ce gen de afacere pe timp de ciza la domiciliu ti-ar place. In timpul crizei economice multi oameni inchid unele activitati. S-ar putea sa-ti placa ideea de a fi un bucatar personal pentru ca esti un bucatar remarcabil. Dar cand banii sunt putini, sunt oameni dispusi sa plateasca in plus pentru a avea un bucatar personal?
Pasul 3: Investigheaza afacerile existente avand in vedere ceea ce vrei sa faci. Daca este prea mare competitia, gaseste o alta nisa. Si tine minte, ai o sansa mai mare de succes cu afacerea pe timp de ciza la domiciliu daca esti specialist mai degraba decat generalist.
Pasul 4: Fa-ti un plan de afaceri inainte de a incepe afacerea pe timp de criza la domiciliu. Poti fi tentat sa sari peste acest pas pentru ca nu este prea distractiv, dar proprietarul de succes al unei afaceri la domiciliu iti va spune cat este de important acest pas. Punerea lui pe hartie, detaliu cu detaliu te forteaza sa vezi toate argumentele pro si contra si actioneaza ca un ghid, pas cu pas pentru a vedea cum evolueaza afacerea ta pe timp de ciza la domiciliu. Sa nu uiti sa introduci un buget pe masura si un plan de marketing pentru afacerea ta. Sa nu subestimezi costurile doar pentru a face sa arate cat mai bine planul tau.
Pasul 5: Promoveaza in mod constant afacerea ta, dar foloseste metode cu cost scazut sau gratuite. Acest lucru poate fi dificil pentru o companie mare intr-o perioada de criza economica, dar cand pornesti o afacere pe timp de ciza la domiciliu e usor. Cuvintele care ies din gura ta vor promova cel mai bine afacerea ta. Si cum poti obtine asta? Prin a oferi servicii de calitate clientilor. Fa ca afacerea ta pe timp de criza la domiciliu sa fie cunoscuta pentru calitatea serviciilor.
Pasul 6: Relationeaza tot timpul. Nu vei avea clienti daca ei nu stiu ca afacerea ta pe timp de criza exista. Mergi prin cluburi, treci pe la Camera de Comert, ofera cartea ta de vizita tuturor celor cu care te intalnesti. Niciodata nu stii de unde vine o noua afacere asa ca fi pregatit sa vorbesti despre ea. O buna relationare te va ajuta sa castigi o reputatie mare si va demonstra ca esti un expert in domeniul tau. In aceste timpuri grele din punct de vedere economic, va trebui sa fii cu un pas inaintea concurentei.
Cum sa incepi o afacere fara capital?
Daca nu ai nici un capital si esti in datorii, atunci a intemeia o afacere poate nu este cel mai potrivit lucru pentru tine. Ar putea fi mai rapid (si mai usor) sa gasesti o a doua slujba (sau chiar o a treia) pentru a castiga niste bani pentru fie a-ti plati datoriile sau fie pentru a merge inainte si sa iti sponsorizezi noua afacere.
Acestea fiind spuse, este posibil sa intemeiezi o afacere cu investitii foarte mici. Iata niste sfaturi pentru a incepe cu un buget mic:
1. Lucreaza de acasa – daca poti, vei evita costurile unei cladiri.
2. Daca chiar ai nevoie de o cladire, incearca sa gasesti o afacere complementara si imparte cladirea cu ei.
3. Invata sa te multumesti cu “destul de bun” – chiar ai nevoie de un calculator nou? de un nou birou? sau de scaune noi? Ai putea sa te descurci cu unele de mana a doua – cauta afaceri care isi muta sediul in vecinatatea ta, poate au scaune de rezerva care le-ar vinde ieftin. Cand vine vorba de software pentru calculatorul tau, ia in considerare unele dintre cele mai excelente surse-deschise de software GRATUITE in schimbul lui Microsoft Windows si Office.
4. Profita de oportunitatile de publicitate – exista un anumit numar de directoare web (site-uri gratuite) unde iti poti face publicitate.
5. Fa-te mentionat in ziarele locale – facandu-te mentionat in presa este usor daca te gandesti la ceea ce ei (jurnalistii/editorii) cauta si furnizand acest lucru. Indiciu: povesti tematice, interesante.
6. Inroleaza-ti prietenii, familia si oricine care iti datoreaza o favoare, sa te ajute.
7. Asigura-te ca publicitatea ta este efectiva si negociaza un tarif bun.
8. Nu este vorba despre ceea ce stii, ci despre cunostinte – stai in legatura cu audienta tinta oriunde si oricand e posibil. Noteaza: a tine legatura, NU inseamna a vinde.
9. Tine scorul – tine un registru al bugetelor si scopurilor, incearca sa le depasesti in fiecare luna. Setand scopuri care le depasesti este o cale minunata de a te motive singur.
Afacere cu catering

Daca iti place sa gatesti, te simti fericita si implinita atunci cand creatiile tale prind forma si gust desavarsit, poate e timpul sa te gandesti la o afacere cu catering.
Afacere cu catering inseamna aprovizionarea cu mancare preparata pentru ocazii speciale, cum ar fi nunti, diverse petreceri, pranzuri bussines, dar si diverse institutii care asigura hrana pentru angajati, sau institutii de invatamant, la toate nivelele.
Inainte de a incepe o afacere cu catering, gandeste-te ce anume iti place sa gatesti, daca ai nevoie poti urma cateva cursuri profesionale pentru gatit, sau poti studia carti de bucate si incerca retete noi.
Cand te gandesti la o afacere cu catering, creativitatea inseamna totul. Trebuie sa cunosti foarte bine produsele alimentare, sa stii exact magazinele de la care te poti aproviziona, poate chiar de la producatori autohtoni in privinta legumelor proaspete.
Pentru o afacere cu catering ai nevoie de un spatiu, poate fi chiar la tine acasa, daca primesti avizele de la Directia Sanitara, iti trebuie un spatiu de lucru destul de mare, sa nu te simti inghesuita, ai nevoie de plite si cuptoare profesionale, daca nu-ti permiti de la inceput sa le cumperi poti eventual sa inchiriezi, sau ai oricand la indemana varianta second-hand.
Dupa ce ti-ai pus la punct spatiul pentu o afacere cu catering trebuie sa te gandesti la modalitatea de livrare a preparatelor. Pentru aceasta ai nevoie de vesela de unica folosinta, cauta sa le cumperi direct de la producatori.
Un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare pentru o afacere cu catering este modalitatea de transport a mancarii, astfel incat aceasta sa ajunga la timp si sa se pastreze calda.
Pentru a reusi cu succes o afacere cu catering, gandeste-te la un personal calificat, este clar ca singura nu te poti descurca cu toate, pentru inceput o afacere cu catering poate debuta in familie, dar cu timpul, daca te extinzi ai nevoie de personal.
Modalitati de marketing pentru o afacere cu catering
- afla daca e posibil de la Camera de Comert din orasul tau despre evenimentele cele mai importante care au loc, pregateste meniuri probabile pentru diverse ocazii, daca se poate sa discuti direct cu persoanele raspunzatoare de marketingul firmelor, du-le mostre din produsele tale, lasa carti de vizita si pliante peste tot unde culegi informatii
- participa la diverse evenimente si tu, observa ce meniuri se pregatesc, modalitatea de servire a acestora, invata de la concurenta ce inseamna o afacere cu catering
- pentru clienti individuali, gaseste alte modalitati de abordare, fa o masa acasa sa te cunoasca, organizeaza la scoala copilului tau o masa festiva, o afacere cu catering merge foarte mult si pe baza de recomandare
- distribuie pliante peste tot, incepand de la tine din cartier, pana la magazinele alimentare, da anunturi pe internet si inregistreaza-te in Pagini Aurii.
Afacere cu martisoare

De multe ori ai vrea sa faci ceva, dar nu stii ce, ai timp, dar nu stii cum sa-l folosesti, ai talent, dar nu ti-l cultivi, de aceea venim noi cu ideea, afacere cu martisoare.
Deja magazinele sunt pline, la colturile strazilor au aparut vanzatorii ambulanti, o afacere cu martisoare merge din plin in aceasta perioada a anului.
Daca esti indemanatic la lucrul manual, iti place sa faci diverse chestii maruntele si dragute, de ce sa nu le adaugi un snur rosu si ai inceput o afacere cu martisoare.
Imaginatia este totul la o afacere cu martisoare, cu cat sunt mai originale, cu atat sunt mai bine vandute. In fiecare an lumea cauta ceva deosebit, doar sunt pentru persoane deosebite, iar daca tu vii cu noutati, fii sigur ca afacerea cu martisoare va merge de la sine.
Te gandesti probabil ca o afacere cu martisoare este ceva de sezon, ai dreptate, dar stii cati bani se pot face? Foarte multi, doar sa ai rabdare sa faci atatea martisoare.
Pentru inceput fa-ti cateva modele pe care sa le produci, alege materialele corespunzatoare, fie ca sunt din lemn, sticla, ceramica, plastic, este important sa fie originale. Multa lume cauta martisoare care pot fi folosite tot timpul anului, ca de exemplu o brosa, sau o agrafa de par, un medalion sau o bratara, gandeste-te sa dai utilizari multiple martisoarelor tale.
Cum promovezi o afacere cu martisoare?
O afacere cu martisoare poate fi o afacere de familie. Pe parcursul intregului an puteti crea martisoare, dar pe langa acestea, va puteti gandi si la produse artizanale, pe care sa le comercializati si pe parcursul anului. Merg foarte bine cele doua afaceri.
In fiecare oras se organizeaza zile traditionale la care participa mesteri originali, cu produse autentice, puteti lua parte la fiecare si vinde chiar martisoare.
Va mai dam o idee, pentru a promova o afacere cu martisoare, mergeti pe la firmele din orasul vostru cu diferite modele de martisoare si propuneti o colaborare pentru zilele speciale din luna martie, multi vor fi interesati. Toate femeile vor primi ceva din partea firmei, si de ce sa nu fie un martisoar de-al tau?
De asemenea gandeste-te la o modalitate de comercializare directa, fie prin tarabe, fie prin magazine. Daca ai reusit sa faci o cantitate mare de martisoare, poti sa le vinzi en-gross, si riscul tau se diminueaza.
Orienteaza-te spre orasele mari din jurul tau, chiar spre capitala pentru comercializare, pentru asta poti sa-ti faci reclama prin internet, prin pliante, prin mostre gratuite.
Indiferent ce afacere te gandesti sa incepi, ideile iti vor veni pe parcurs, vei incepe sa cunosti piata, clientii, cerintele lor, si vei sti cum sa conduci o afacere, chiar daca ea este o afacere cu martisoare.
Afacere de curierat

Chiar si in aceasta era a informatiei instantanee, exista inca multe companii care incheie contracte cu firme de curierat, in special pentru livrarile imediate, de aceea o afacere de curierat poate avea un mare succes.
Poate va ganditi ca sunt o multime de curieri, dar te-ai gandit la o afacere de curierat locala? Sunt multe firme care trebuie sa trimita diverse documente juridice, materiale speciale, diverse pachete, iar pentru acestea este mai usor sa apeleze la o firma locala decat la una cu livrare nationala sau internationala.
Inainte de a incepe o afacere de curierat, fa-ti un plan de afaceri, iar pentru asta culege informatiile direct de la firmele locale.
Poti participa la diverse reuniuni de afaceri, afla de la Camera de Comert despre acestea, incearca sa descoperi nevoile firmelor legate de curierat, adresandu-le intrebari, ca de exemplu:
- Cat de des folositi o firma de curierat?
- Ce servicii asteptati in plus de la o noua firma de curierat?
- Ati fi dispus sa apelati la o alta firma de curierat, daca da, ce anume v-ar atrage?
- Ce sfat imi dati pentru o posibila colaborare?
Folositi raspunsurile la aceste intrebari pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine cum sa incepeti o afacere de curierat.
Zona de livrare pentru o afacere de curierat
Cuvantul “local”inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti. Pentru ca o afacere de curierat sa mearga bine aveti nevoie de o zona metroplotitana destul de mare. Efectuati o cautare de potentiali clienti si insemnati-i pe o harta.
Apoi, localizati concurenta, pentru a vedea perimetrul lor de actiune, si astfel veti vedea cu usurinta zonele care nu sunt acoperite, de acolo se porneste o afacere de curierat profitabila.
Numarul de angajati pentru o afacere de curierat
Poti incepe o afacere de curierat cu tine ca singur angajat pentru inceput, sau cu un personal de mici dimensiuni. Daca incepi doar tu, va fi usor de gestionat costurile, dar atunci vei putea servi doar o firma in perioada de timp respectiva.
Daca doresti sa faci fata concurentei, serviciile tale trebuie sa fie mai bune, chiar sa te afli in acelasi timp in mai multe locuri, iar asta cu siguranta ca nu vei putea face singur.
Ce trebuie sa mai stii pentru o afacere de curierat
- Iti trebuie un sediu in care sa-ti desfasori activitatea, acesta poate fi chiar la tine acasa daca ai spatiu suficient, un garaj, o hala, etc
- Ai nevoie de masini pentru transport, acestea pot fi ale tale sau poti colabora cu firme private care iti pot inchiria masini
- Pentru livrari de corespondenta, sunt necesare niste biciclete sau moto-scutere, de multe ori ajungi mai repede la destinatie pe aceasta cale decat cu masina, si sunt si mai econome
- Fa-ti un site cu toate informatiile necesare si distribuie pliante pe la toate firmele.
Afacere cu flori

Pune iubirea ta pentru dalii, trandafiri si alte flori sa lucreze pentru tine si astfel poti incepe o afacere cu flori.
Daca te gandesti la o afacere cu flori, avantajul acesteia este ca poti sa o dezvolti ca un comert cu amanuntul prin vanzare directa de flori, dar si ca un serviciu, prin realizarea de aranjamente florale, sau ca o combinatie a celor doua.
Inainte de a incepe o afacere cu flori trebuie sa ai in vedere obtinerea unor cunostinte in domeniul florilor, absolut necesare.
Cresterea de cunostinte pentru o afacere cu flori
Pe langa iubirea ta fata de flori, vei avea nevoie de multe cunostinte legate de acestea, cum ar fi: Cum asortezi florile?, Care flori le folosesti pentru diferite ocazii, ca de exemplu, Ziua Mamei, nunti, inmormantari?, Cum pastrezi florile proaspete pentru o perioada mai indelungata?
Daca vrei sa incepi o afacere cu flori pentru realizarea de ornamente, ai nevoie de multa imaginatie, trebuie sa fii in trend cu aceea perioada, astfel clientii vor fi multumiti.
Poate nu te-ai gandit la toate aceste aspecte, dar o afacere cu flori se poate invata usor, te poti inscrie chiar online la diferite cursuri, gasesti multe informatii despre flori, educatia este esentiala atunci cand incepi o afacere.
Acumuleaza experienta pentru o afacere cu flori
Nimeni nu se naste invatat, de aceea daca vrei o afacere cu flori, poti incepe prin a lucra o perioada la o florarie, acolo vei vedea exact ce se intampla, de unde se aprovizioneaza cu flori, ce vanzari sunt, iti formezi o idee de ansamblu daca poti face o afacere cu flori.
Esti pregatit pentru o afacere cu flori?
Indiferent daca incepi sa lucrezi sub o franciza sau in magazinul tau independent, va trebui sa stii cum sa-ti atragi clientii. De cele mai multe ori oamenii sunt nehotarati, nu stiu ce flori sa aleaga cu ocazia diferitelor evenimente, aici trebuie sa intervii tu. Cu cat omul este multumit de alegerea ta, cu atat va reveni si de alta data, si fii sigur ca va povesti de magazinul tau si cunoscutilor.
Pe langa recomandarea directa, trebuie sa te faci cunoscut si prin alte metode, distribuie pliante in cartierul in care iti dezvolti afacerea, fa niste brosuri cu aranjamentele tale, eventual cateva buchetele mici pe care sa le distribui la secretariatele firmelor impreuna cu cartea ta de vizita, da-le clientilor posibilitatea sa comande flori online.
Nu uita ca marketingul iti dezvolta afacerea, colaboreaza cu organizatorii de diferite evenimente, inscrie-te in Pagini Aurii, fa-ti un site cu poze si preturi pentru aranjamentele florale.
Continua sa inveti ce inseamna o afacere cu flori si vei vedea ca optiunile incep sa infloreasca si sa miroase frumos!
vineri, 3 iunie 2011
Cum sa faci o husa
In linkul urmator veti gasi un tutorial cu imagini si explicatii despre cum sa faci o husa pentru telefon.
http://www.breslo.ro/blog/cum-sa-faci-o-husa-de-protectie