Daca iti place sa gatesti, te simti fericita si implinita atunci cand creatiile tale prind forma si gust desavarsit, poate e timpul sa te gandesti la o afacere cu catering.
Afacere cu catering inseamna aprovizionarea cu mancare preparata pentru ocazii speciale, cum ar fi nunti, diverse petreceri, pranzuri bussines, dar si diverse institutii care asigura hrana pentru angajati, sau institutii de invatamant, la toate nivelele.
Inainte de a incepe o afacere cu catering, gandeste-te ce anume iti place sa gatesti, daca ai nevoie poti urma cateva cursuri profesionale pentru gatit, sau poti studia carti de bucate si incerca retete noi.
Cand te gandesti la o afacere cu catering, creativitatea inseamna totul. Trebuie sa cunosti foarte bine produsele alimentare, sa stii exact magazinele de la care te poti aproviziona, poate chiar de la producatori autohtoni in privinta legumelor proaspete.
Pentru o afacere cu catering ai nevoie de un spatiu, poate fi chiar la tine acasa, daca primesti avizele de la Directia Sanitara, iti trebuie un spatiu de lucru destul de mare, sa nu te simti inghesuita, ai nevoie de plite si cuptoare profesionale, daca nu-ti permiti de la inceput sa le cumperi poti eventual sa inchiriezi, sau ai oricand la indemana varianta second-hand.
Dupa ce ti-ai pus la punct spatiul pentu o afacere cu catering trebuie sa te gandesti la modalitatea de livrare a preparatelor. Pentru aceasta ai nevoie de vesela de unica folosinta, cauta sa le cumperi direct de la producatori.
Un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare pentru o afacere cu catering este modalitatea de transport a mancarii, astfel incat aceasta sa ajunga la timp si sa se pastreze calda.
Pentru a reusi cu succes o afacere cu catering, gandeste-te la un personal calificat, este clar ca singura nu te poti descurca cu toate, pentru inceput o afacere cu catering poate debuta in familie, dar cu timpul, daca te extinzi ai nevoie de personal.
Modalitati de marketing pentru o afacere cu catering
- afla daca e posibil de la Camera de Comert din orasul tau despre evenimentele cele mai importante care au loc, pregateste meniuri probabile pentru diverse ocazii, daca se poate sa discuti direct cu persoanele raspunzatoare de marketingul firmelor, du-le mostre din produsele tale, lasa carti de vizita si pliante peste tot unde culegi informatii
- participa la diverse evenimente si tu, observa ce meniuri se pregatesc, modalitatea de servire a acestora, invata de la concurenta ce inseamna o afacere cu catering
- pentru clienti individuali, gaseste alte modalitati de abordare, fa o masa acasa sa te cunoasca, organizeaza la scoala copilului tau o masa festiva, o afacere cu catering merge foarte mult si pe baza de recomandare
- distribuie pliante peste tot, incepand de la tine din cartier, pana la magazinele alimentare, da anunturi pe internet si inregistreaza-te in Pagini Aurii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu