Indicii cum sa vii cu propriile tale idei
:1. Asteapta-te sa vii cu idei. Daca crezi ca esti incapabil sa vii cu idei
noi, atunci sigur nu vei avea nici una. Pune deoparte orice ganduri negative despre tine insuti sau despre creativitatea ta si asteapta-te sa vii cu idei.2. Sa iti tii mintea deschisa. Ideile pot veni de oriunde si cele mai bune dintre ele ti se vor parea aiurea sau imposibile bazate pe cunostiintele tale actuale, pe experienta si pe presupunerile tale. Incearca sa fi pregatit sa explorezi idei
noi si sa iti schimbi parerea despre lume.3. Tine un jurnal scris al ideilor tale, idei care te inspira sau idei care sunt noi pentru tine – Cand insemnezi lucrurile ti le amintesti mai bine si daca nu ti le amintesti ai insemnarile unde sa faci referire. Eu am insemnari ale tuturor ideilor pe care le vad, citesc / aud sau care le am si le revizuiesc adesea. Insemnarile mele au evoluat intr-un jurnal plin de idei.
4. Incearca sa inveti ceva nou in fiecare zi. Vorbeste cu alti oameni
, vorbeste cu prietenii si vecinii tai, vorbeste cu oricine care pare interesant si care de asemenea va dori sa vorbeasca cu tine. Citeste website-uri, reviste, carti in orice domeniu preferi, incearca sa citesti ceva ce iti va extinde cunostiintele in fiecare zi. Mie imi face placere sa citesc biografii si istorii ale oamenilor /antreprenorilor, in special acelea care explica de unde a pornit ideea pentru afacere.5. Vorbeste despre ideile tale. Vorbeste despre ideile tale oricui vrea sa te asculte. De cele mai multe ori, sotia mea este aceea care e nevoita sa-mi asculte ideile, iar daca ea nu este prin preajma vorbesc de unul singur! Noteaza-ti ce ai vrea sa spui cuiva ca sa iti explici idea. Avantajul explicarii ideii tale este ca ii vei putea vedea defectele sau ariile unde o poti imbunatatii astfel facand-o mai buna.
6. Pune intrebari si asculta problemele, sperantele, visele si aspiratiile oamenilor. Ca si consultant in afaceri mici, intotdeauna intreb oamenii care sunt problemele, situatiile sau provocarile pe care le infrunta in afacerea (sau serviciul) lor, adesea exista bune oportunitati afaceri profitabile, de exemplu o afacere ca si ca Zilele Literelor Rosii, care ii ajuta pe oameni sa isi indeplineasca visele prin faptul ca produc experiente ca si a conduce o supermasina sau a pilota un avion. Observatorii Greutatii prezinta interes pentru cei care spera sa scada in greutate.
pentru rezolvarea acelor probleme. Sperantele, visele si aspiratiile oamenilor pot produce7. Cerceteaza si vezi ce este asemanator pe piata. Evalueaza potentiala competitie si noteaza-ti ce gasesti. Foloseste motoarele de cautare pentru a gasi idei, afaceri sau produse similare si tine o evidenta a ceea ce gasesti.
8. Deseneaza o harta a mintii. O harta a mintii este o diagrama folosita pentru a reprezenta cuvinte, idei, sarcini sau alti itemi care sunt legati intre ei si aranjati radial in jurul unui cuvant-cheie sau a unei idei . Aceasta folosita pentru a genera, vizualiza, structura si clasifica idei; si ca si un ajutor pentru studiu, pentru a organiza, rezolva probleme, lua decizii si pentru a scrie.
9. Sintetizeaza ideile. Pune doua sau mai multe idei impreuna. Un mod de a face acest lucru este de a te gandi la idei
impreuna cu echipa ta. Veti obtine cele mai bune rezultate daca ve-ti urmarii prima data pasii 1 – 6 deoarece ve-ti avea o gama mai variata de idei sa combinati.10. Gandeste-te incontinuu la ideea ta. Du-te undeva pentru un timp si gandeste-te la altceva, adesea subconstientul tau va continua sa lucreze la aceasta problema si va veni cu noi idei sau rafinari ale ideilor pe care le ai deja.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu